Monthly Archives: August 2015

Stockholm triathlon

Som en naturlig del av min 40års kris så har jag kört en triathlon, en olympisk triathlon dvs 1,5 km simning, 40 km cykel och 10 km löpning. Haft detta som årets ända aktivitet och förberett mig sedan november förra året. Så jag var väldigt taggad och nervös inför i söndags då tävlingen var.

Uppladdningen har varit sådär då jag pga en hälsporre inte kunnat löpträna sedan april typ men har då istället kunna lägga mer krut på cykel och simning. Gick en crawlkurs i Ösmo och har övat och typ fått ordning på att crawla och andas … En kombination som är rätt bra att kunna.

Tävlingsdagen planerades in i detalj, det är en del logistiska detaljer att tänka på med en hel del prylar som ska vara rätt, när ngn på jobbet i förbifarten frågar vad jag ska äta under loppet? … “Ingenting” säger jag självklart äter aldrig ngt på träning, dricker knapt. Men det måste du ju och nojjig som jag är springer jag och köper upp mig på en smärre förmögenhet av “carbloader” och ngt som heter Minerit och resorb (sport varianten). Kör upplägget 3 dagar med en påse carboader om dagen (ingen “tömning”) . På tävlingsdagen vanlig frukost och och sen blåbärsoppa med resorb och banan under loppet samt tablett med Minerit under cyklingen och då vanligt vatten… Att dricka under löpningen funkar inte så bra för mig.

Frukosten blev lite i minsta laget, blåbärssoppan blev för sur med resorb så jag fick halsbränna. Minerit räddade mig från kramp ett par ggr under löpningen.


Loppet i sig var en upplevelse, var på plats i väldigt god tid vilket rekomenderas fick välja plats utan trängsel och hade god tid att värma upp och att stå och prata med andra gjorde mig mindre nervös. Simningen gick verkligen jättedåligt crawlade ok men glömde navigera så i slutändan simmade jag 258m längre än nödvändigt och var bland de allra sista upp på land. 44 min är en väldigt dålig tid. Cyklingen gick däremot över förväntan 1,14 är ett rekord för mig. Och banan var trixig men lätt och kul att cykla mitt i stan. Löpningen var en plåga rakt igenom pulsen rusade och krampade och det var verkligen astungt 53 min är jag dock väldigt nöjd med med tanke på att jag sprungit ett minimum.

Kul event och väldigt väl ordnat kommer nog göra detta igen.

Mellantider Tid Plac.
Swim 00:44:31 927
Trans 1 00:05:31 705
Bike 01:14:44 455
Trans 2 00:05:12 790
Run 00:53:10 644

officiella tider

Bilder på mig under loppet…  finns även en film på min väldigt matta målgång, (kommer antagligen bara finnas under en begränsad tid)

 

Gruvpunken i Norberg

Börjar bli väldans dålig på att uppdatera denna blog… men för ett par veckor sedan så var jag på Gruvpunken i Norberg eller åtminstone den andra dagen på gruvpunken.

Magiskt roligt event och kanske inte primärt den musik jag brukar se men med ganska kort varsel så åkte jag via flen till Norberg och såg:

Slaktkniv – kul att äntligen få se

The baboon show – galet bra show som vanligt.

Strebers – klassiskt punk band som gjorde en väldans bra show och va kul att se