Monthly Archives: January 2013

Lonely Kamel

Det var förvisso en “gratis innan 21” tillställning på debaser men då en lätt oväntad kö årets kallaste dag dessutom gjorde att vi kom in ca 10 minuter efter att det var gratis… missade dessutom Bombus som jag verkligen hade sett fram emot att se.
Lonely Camel ett Norskt kvalitetsbasn spelade väldigt tung, rytmisk stoner som svängde som fasen, tänkte att detta blir svårt för the sword att toppa. Ett band jag kommer att hålla uppsikt på framöver.
20130121-095234.jpg

Vildsvinsstek i gryta

Har numera frysen full med vilt och testar allting jag kommer över. Detta var ett recept jag verkligen gillade som jag definitivt kommer att göra igen i ngn form

Receptet jag använde

Gjorde sås av skyn och blandade i lite grädde och redde med Majsstärkelse. Serverade med delikatesspotatis i ugn och våran hemlagade chutney

 

 

20130113-190152.jpg

Dykbilder från Costarica

Nu kommer jag att göra ngt jag inte gör så ofta… vet inte om jag har gjort det tidigare. Men jag kommer att lägga ut bilder som inte är mina 🙂
Har självklart frågat om lov.
Fotograf är Fiona Watson och var med på detta dyk.
Dyket i fråga var alltså på en lite klippa ute i Stilla havet, utanför Playa del coco i Costa Rica som heter Catalinas.
Det var vårat första dyk på denna resa och det var nog det mest spektakulära dyk jag gjort åtminstone om man pratar djurliv.
3 stora Mantor, 6 st Hajar, ett gäng spotted eagle ray och en stor Rocka mm.

Dykning Playa del coco, Costa rica

Har varit på Costa rica över jul och nyår och har då bla dykt lite gran. 3 resor med 2 dyk vardera hann vi med.
Det första dyket var till ngt som heter Catalinas som tydligen var lite dyrare men helt klart värt det enligt Brenda på dykcentret rich coast diving.
Catalinas var ngt i hästväg då vi faktiskt fick se 3 st stora Mantor plus ett gäng från ytan mellan dyken, ett gäng hajar och massor av rockor och mindra mantor bara på första dyket.
Andra dykplatser vi såg var de lite mer lokala platserna punta de argentina, tortugas och monkeyhead inte lika häftiga och senare på dyken var det dessutom väldigt dålig sikt.
Korallerna är borta nästan överallt och det finns bara små antydningar här och var. Troligen pga regionens uppbyggnad och ökade utsläp trodde vår guide. Djurlivet är dock mäktigt även om det innebär en resa till Catalinas.
Dykcentret framstår som väldigt välorganiserade men jag fick inte rätt prylar ngn gång och kvaliten på guiderna var olika när det gäller info nen kände dock att de aldrig tummade på säkerhet så jag var aldrig osäker ( kan anars vara ganska känslig för sånt)
Kan dock rekomendera dem 🙂

20130106-234705.jpg

20130106-234739.jpg

20130106-234805.jpg

Dyksiten “Monkeyhead” med lite fantasi kan man se att huvudet ser ut som ett gorillahuvud